woensdag 4 juli 2012

Recept: Couscoustorentjes

Lekker als lunch!


Couscoustorentjes

Couscoustorentjes
BronAllerhande 2 2000

ProPoints  

5 per persoon

Ingrediënten

  • 250 g couscous (10)
  • 150 g doperwten extra fijn (diepvries) (3)
  • 12 plakjes kipfilet (broodbeleg) (4)
  • 2 mango's (0)
  • 1 zakje veldsla (75 g) (0)
  • 2 eetlepels milde Indiase kerriepasta (zie hieronder welke ik gebruik) (2)
  1. ProPoints: 19 / 4 personen = 4.75 = 5 per persoon  

    Bereiden

    Couscous bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Erwten koken volgens gebruiksaanwijzing. Kipfilet in reepjes snijden. Mango in stukjes snijden. Veldsla en mango over vier borden verdelen. Kipfilet, erwten en Indiase kerriepasta door couscous mengen. Couscous in (plastic) beker en op borden storten.


Indiase kruidenpasta 

Tikka Masala - Kruidenpasta 80gErg lekker als smaakmaker vind ik de pasta's van Patak's. Helaas staan de voedingswaarden hier niet op dus lastig om de ProPoints bepalen. De Nederlandse site van Patak's geeft hierover niet heel veel informatie, zeg maar geen. Gelukkig is de Engelse site wel volledig in zijn informatie

Per 100 gram
een pakje van 80 gram is dus 6 ProPoints
  • Calories: 264kcal
  • Protein: 3.5g
  • Carbohydate: 16g
  • Sugar: 10g
  • Fat: 20g
  • Saturated Fat: 3g
  • Fibre: 1.8g
  • Sodium: 0.29g
  • Salt: 0.74g





Geen opmerkingen:

Een reactie posten