dinsdag 1 mei 2012

Recept: Tango met mango




Tango met mango

Ingrediënten

  1 hele Sjalot   (0)
     1 teentje(s) Knoflook (0)   
  2 middelgroot/middelgrote Appel, alle soorten, (bv Jonagold)   (0)
  1 klein(e) Mango   (0)
1 eetlepel Witte wijnazijn (0)   
50 ml Mineraalwater (0)   
1/2 koffielepel(s) Chilipoeder (0)  
  1 handvol Andijvie, (1 hele)  of andere sla (0) 
  128 g Rosbief, broodbeleg, (8 plakjes) (4)  

20 g Tortilla chips (2)  

Instructies

  • Snipper het sjalotje. Pers het teentje knoflook uit. Was de appels, snij in vieren, verwijder het klokhuis en snij in blokjes. Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes. Zet de helft apart.
    Pureer de rest van de mangoblokjes met azijn, water en chilipoeder. Meng met sjalot, appel en knoflook. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
  • Was de andijvie/sla, schud droog en snij in stukken. Meng met mangoblokjes. Besprenkel met de dressing en leg de rosbief erop. Bestrooi de salade met tortillachips en serveer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten