Preitaart met rauwe ham
- hoofdgerecht
- bereiden 20 min, wachten 35 min
- 4 personen
- propoints 7 per persoon
Bron |
---|
onderstaand recept is overgenomen uit de Allerhande en iets aangepast
Ingrediënten
- 3 preien, gewassen en in ringen (0)
- 5 plakjes deeg voor hartige taart (pak 10 plakjes, diepvries), ontdooid (11)
- 1 pakje rauwe ham flinterdun (100 g) (3)
- 2 tl gedroogde tijm (0)
- 4 eieren + 1 eiwit (8)
- 200 gram roomkaas light (lidl!) (3)
- 42 g Parmezaanse kaas, Grano Pandano (4)
Materialen
- quichevorm (doorsnede 24 cm), ingevet --> gebruik hiervoor een spray!
totaal: 29 punten / 4 personen = 7,25 per persoon; voor 3 personen zijn het 10 propoints per persoon
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de prei 4 min. in water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet. Bekleed ondertussen de vorm met het deeg.2. Beleg de deegbodem met de ham en bestrooi met de tijm. Klop de eieren los in een kom. Meng de roomkaas, Parmezaanse kaas en peper erdoor. Schep de prei door het eimengsel en verdeel over de deegbodem. Bak de taart in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
Tip
U kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm 20 min. op 180 ºC.
Invriezen kan ook, goed inpakken en voor gebruik eerst laten ontdooien. Handig om de hartige taart dan alvast in puntjes te snijden en de propoints erop te zetten!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten