woensdag 12 juni 2013

lunch: Couscoussalade

8 pp per persoon

voor 3 personen

135 gram ongekookte couscous (12) 
1 1/2 citroen (0)
300 g doperwten (diepvries) (6)
1 rode paprika (0)
3 bosuitjes, in ringetjes (0)
1/2 bakje verse munt, (a 15 g), blaadjes fijngesneden (0)
150 g witte kaasblokjes > Apetina 10% (6)
peper en zout naar smaak



BEREIDEN
Couscous in ruime kom doen en er kokend water over schenken. Sap van 1/2 citroen en zout toevoegen. Couscous 5 minuten laten wellen.

Intussen in pan met weinig water en zout doperwten in ca. 5 minuten gaar koken, in vergiet afspoelen met koud water en laten uitlekken.

Met vork couscous tot losse korrels roeren. Couscous laten afkoelen, regelmatig omscheppen.

Paprika wassen, schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

Citroen schoonboenen en in partjes snijden.

Erwten, bosui, paprika, munt en kaasblokjes door afgekoelde couscous roeren. Op smaak brengen met zout, peper en eventueel citroensap.

TIP
Serveer deze couscoussalade eens in bootjes van ijsbergsla of garneer de salade met olijven. Ook heerlijk als buffetgerecht.

Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/88076/couscoussalade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten