woensdag 13 juni 2012

Recept: Bietenrisotto


Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas

Romige bietenrisotto met Italiaanse kaas
BronReceptkaarten week 48-49 2008 Albert Heijn


totaal 36 / 4 personen = 9 punten per persoon

  • 1 ui (0)
  • 800 ml groentebouillon (van tablet) (0)
  • olijfolie spray (0)
  • 300 g risottorijst (28)
  • 1 pot rode bieten (680 g) (0)
  • 200 gram roomkaas light (Linessa - Lidl cream cheese (3))
  • 1 zak rucola (kaas, 75 g) (0)
  • 50 gram grana pandano kaas (5)knoflook naar smaak (0)
  1. Bereiden

    Ui pellen en snipperen. Bouillon aan de kook brengen. paar sprays olie in pan met dikke bodem verhitten en hierin ui glazig fruiten, knoflook toevoegen. Rijst toevoegen en al omscheppend bakken tot korrels glanzen. 150 ml bouillon aan rijst toevoegen en al omscheppend zachtjes laten koken tot alle bouillon is opgenomen. Scheut bouillon toevoegen, doorroeren en wachten tot vocht is opgenomen. Herhalen tot alle bouillon is opgenomen en rijst beetgaar en smeuïg is. Intussen bieten in zeef laten uitlekken. Bieten in stukjes snijden, met roomkaas door risotto roeren en goed doorwarmen. Rucola over 4 borden verdelen, risotto erop scheppen en bestrooien met kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten