4 personen
9 propoints per persoon
9 propoints per persoon
INGREDIËNTEN
- spray olijfolie (0)
- 2 courgettes, in kleine blokjes (0)
- 1 pak gnocchi di patate (500 g) (20)
- 1 citroen, schoongeboend (0)
- 1/2 zakje peterselie (a 30 g), fijngesneden (0)
- 1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden (0)
- 250 g ricotta (kaas) (12) --> 250 gram roomkaas light (4)
- 50 g grano padano (kaas), grofgeraspt (5)
BEREIDEN
- Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de courgetteblokjes al omscheppend in 5-7 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kook de gnocchi intussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer de citroenrasp, het sap en de verse kruiden door de ricotta. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de courgetteblokjes en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi het gerecht naar smaak met de geraspte kaas.
Bron: Allerhande 7 2007
TIP
Houd wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering
Geen opmerkingen:
Een reactie posten