dinsdag 19 juni 2012

Recept: Gnoc­chi met ci­troen­ri­cot­ta


4 personen
9 propoints per persoon


INGREDIËNTEN

  • spray olijfolie (0)
  • 2 courgettes, in kleine blokjes (0)
  • 1 pak gnocchi di patate (500 g) (20)
  • 1 citroen, schoongeboend (0)
  • 1/2 zakje peterselie (a 30 g), fijngesneden (0)
  • 1 zakje basilicum (15 g), fijngesneden (0)
  • 250 g ricotta (kaas) (12) --> 250 gram roomkaas light (4)
  • 50 g grano padano (kaas), grofgeraspt (5)




totaal 37 / 4 personen = 9.25 = 9 propoints per persoon
bij gebruik van roomkaas ipv ricotta 39 / 4 = 7,25 = 7 pp persoon


BEREIDEN

  1. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de courgetteblokjes al omscheppend in 5-7 minuten goudbruin. Haal ze uit de pan en breng ze op smaak met zout en (versgemalen) peper. Kook de gnocchi intussen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer de citroenrasp, het sap en de verse kruiden door de ricotta. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de courgetteblokjes en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi het gerecht naar smaak met de geraspte kaas.

TIP

Houd wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering

Geen opmerkingen:

Een reactie posten