dinsdag 3 april 2012

Recept: Canneloni met munt


4 personen
10 propoints per persoon

Ingrediënten

·  800 g Tomaat, uit blik (gepeld) (0)
·  1 hoeveelheid (naar smaak) Zout (0)
·  1 hoeveelheid (naar smaak) Peper (0)
·  1 koffielepel(s) Tijm, (gedroogde) (0)
·  1 koffielepel(s) Kristalsuiker (0.5)
·  1 snufje Nootmuskaat (0)
·  1 hoeveelheid (naar smaak) Munt, (1 takje) (0)
·  1 hele Ui (0)
·  400 g Roomkaas light, type Philadelphia (15)
·  180 g Pasta (ongevuld), ongekookt, (16 cannelloni, niet voorgekookt) (17)
·  3 eetlepel(s) Geraspte kaas, tot 30+ (6)

Totaal 38.5 / 4 = 9.6 propoints per persoon


Instructies

Breng de tomaten op smaak met zout, peper, tijm, suiker en nootmuskaat.

Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de munt en hak fijn. Snipper de ui. Meng de munt en de ui met de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

Vul de canneloni met de vulling. Bedek de bodem van een ovenschotel met de saus. Leg daarin de cannelloni en overgiet ze met saus. Bestrooi met de geraspte kaas. Laat ongeveer 30 minuten in de oven garen.

De beste manier om canneloni te vullen zonder er een kliederboel van te maken is wat mij betreft met een spuitzak!


eigen opmerkingen: Wel lekker maar dit gerecht heeft iets meer pit nodig. Dus wat knoflook en oregano door de tomaten gedaan. 1 takje munt is ook behoorlijk karig dus ik ga voor een heel bosje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten