Oke ik beken, ik ben echt gek op (ham)burgers. Natuurlijk wel zelf gemaakt! Hamburgers maak ik van tartaar omdat dat gewoon echt de minste punten geeft. Onderstaande is een de favorieten.
Burgers met munt en radijs-komkommer salade

Mint burgers
- ½ bosje lente-ui (0)
- ½ bosje verse munt (0)
- 400 gram mager rundergehakt (20) of rundertartaar (12)
- 1 tl gemalen komijn (= djinten) (0)
- 2 el tomatenpuree (mini blikje) (0)
Radijs-komkommersalade
- 150 gram radijs (of gewoon een heel bosje) (0)
- ½ komkommer (ik gebruik meestal een hele) (0)
- Paar takjes verse, platte peterselie (0)
Yoghurtsaus
- 200 gram magere, dikke yoghurt (bijvoorbeeld 0% Griekse yoghurt) (3)
- ½ bosje verse munt (0)
- Snufje gemalen komijn (0)
Serveren
- paar blaadjes sla (0)
- 4 broodjes (bijvoorbeeld hamburgerbroodjes of kampioentjes) (16)
Bereidingswijze

Verwarm de grillpan ongeveer 1 minuut op hoog vuur, doe de burgers in de pan en bak ze aan beide zijden in ongeveer 8a10 minuten tot ze goed bruin zijn.
Terwijl je de burgers bakt schil je de komkommer, snij deze overdwars door en verwijder met een lepel de zaadlijsten. Snij de komkommer in kleine stukjes. Hak de peterselie in fijn en snij de radijsjes in dunne plakjes. Doe alles in een schaal en breng op smaak met peper en zout.
Snij de munt voor de saus fijn en meng deze met de yoghurt en komijn.
Verdeel de blaadjes sla over de broodjes, gevolgd door de saus, de burger en de salade.
Tip: als je een half broodje neemt, scheelt dat 2 punten op het totaal
Ter vergelijking: de burgers van McDonald's Hamburger 7 punten, BigMac 13 punten, McChicken 12 punten, McDeluxe 14 punten
Geen opmerkingen:
Een reactie posten